Pups gepland begin 2020

Met trots presenteren wij de passievolle combinatie 


  Chester vom Oberdeich  &  Seu Dalva van de Doornburght

speels apporteren leren
blauwe ogen
voorstaan vroeg geleerd
te schattige pup
aankondiging nest
Langhaar Weimaraner praktijkjacht

Chester vom Oberdeich

Geboren op 30 oktober 2007   
HD - A1
Gedragstest: WG1 WF1
Exterieur: Sehr Gut/Vorzüglich

VJP 53, HZP 189, VGP 322/2 ÜF, LN

Chester komt uit Duitsland, heeft een goed temperament en is een evenwichtige reu met een zeer sociaal karakter. Hij is vriendelijk en onbevangen naar mensen en heeft vanwege zijn zelfbewuste voorkomen ook geen problemen met andere honden.

Chester wordt veelvuldig ingezet in de praktijkjacht.

nestaankondiging
pedigrees
Weimaraner in modderbad

Opvoeding en training

Elke pup is schattig en de Weimaraner pup kan iedereen om zijn vinger winden met zijn prachtige blauwe ogen, maar de Weimaraner is geen makkelijk ras. Schaf dan ook nooit een Weimaraner aan omdat hij er zo mooi uitziet! Dit is een hond die veel aandacht, training en beweging nodig heeft. Dit moet men niet onderschatten, ook als u ergens leest dat hij makkelijk te trainen is. Dat is in principe wel zo, want het is een heel intelligente hond, maar dit kan ook tegen u werken waardoor hij een lastpak voor eigenaar en omgeving kan worden als hij geen goede, duidelijke en consequente opvoeding, voldoende beweging en geestelijke input krijgt.

Over het algemeen is de beste leeftijd voor kinderen om een Weimaraner in het gezin erbij te nemen vanaf 12 jaar en ouder. Vanaf deze leeftijd kunt u aan uw kind al veel verstandelijk en begrijpelijk uitleggen over hoe hij/zij met de hond dient om te gaan en kan het kind een natuurlijk (zowel fysiek als mentaal) overwicht op de hond vormen.