Pups geboren op 

21 februari 2020

Met trots presenteren wij 6 pups uit de passievolle combinatie 


  Be Storm of Sable's Grey Passion 

Seu Dalva van de Doornburght


5 reutjes en 1 teefje 

Alle pups zijn geplaatst 

Wildfang Diana vom Wenzelhorst
Wildfang Mabon vom Wenzelhorst
Wildfang Odin vom Wenzelhorst
Wildfang Tapio vom Wenzelhorst
Wildfang Nodens vom Wenzelhorst
Dalva met net geboren pups
Weimaraner Pups net geboren
speels apporteren leren
blauwe ogen
voorstaan vroeg geleerd
te schattige pup
nestaankondiging Langhaar Weimaraner vom Wenzelhorst
Be Storm of Sable's Grey Passion

Be Storm of Sable's Grey Passion - Koa 

Geboren op 12 april 2017   
HD - A1
Gedragstest: W1 G1
Exterieur: uitmuntend - Nederlands Kampioen

KNJV SJP-B

 Koa heeft een goed temperament en is een evenwichtige reu met een zeer sociaal karakter. Hij is vriendelijk en onbevangen naar mensen en heeft vanwege zijn zelfbewuste voorkomen ook geen problemen met andere honden.

Tegelijkertijd heeft hij tijdens meerdere jachtproeven laten zien dat hij een uitstekende apporteur is met een enorme “will to please”. In het veld toont hij veel lef en zoekt hij volhardend en ruim zonder daarbij  zijn baas uit het oog te verliezen om uiteindelijk het gevonden wild vast voor te staan. 

Pedigree Be Storm of Sable's Grey Passion
pedigrees

Het Liefdeskoppel

Op 22 en 23 december 2019 vonden er twee goede dekkingen plaats tussen Koa en Dalva. Nu duimen voor mooie pups februari 2020. Rond 21 januari  plannen we een echo bij de dierenarts. 

koppeling Weimaraner Langhaar Koa en Dalva

De echo op 20 januari heeft bevestigd dat Dalva inderdaad drachtig is. Hierbij een paar foto's van enkele mini puppy's. In totaal zijn er zes geteld door de dierenarts. We mogen dus rekenen op een mooi nest. De uitgerekende datum is 23 februari 2020. 

Echografie puppy
Echografie puppy
Echografie puppy
Weimaraner in modderbad

Opvoeding en training

Elke pup is schattig en de Weimaraner pup kan iedereen om zijn vinger winden met zijn prachtige blauwe ogen, maar de Weimaraner is geen makkelijk ras. Schaf dan ook nooit een Weimaraner aan omdat hij er zo mooi uitziet! Dit is een hond die veel aandacht, training en beweging nodig heeft. Dit moet men niet onderschatten, ook als u ergens leest dat hij makkelijk te trainen is. Dat is in principe wel zo, want het is een heel intelligente hond, maar dit kan ook tegen u werken waardoor hij een lastpak voor eigenaar en omgeving kan worden als hij geen goede, duidelijke en consequente opvoeding, voldoende beweging en geestelijke input krijgt.

Over het algemeen is de beste leeftijd voor kinderen om een Weimaraner in het gezin erbij te nemen vanaf 12 jaar en ouder. Vanaf deze leeftijd kunt u aan uw kind al veel verstandelijk en begrijpelijk uitleggen over hoe hij/zij met de hond dient om te gaan en kan het kind een natuurlijk (zowel fysiek als mentaal) overwicht op de hond vormen.